Pages

About Me

My photo
Permatang Pauh, Penang, Malaysia
Isteri kpd Nor Shariman,Ummie kepada 2 Lil Sweetie Pie MUhammad Akhil Hakimi & Beautiful DarLin Qaseh Umairah..

Renunglah Kita Bersama

HIDUP BERTANGGUNGJAWAB

Allah SWT telah berpesan dalam QS.4:34, "Arrijaalu qawwaamuunaa 'alan nisaa-i" (laki-laki adalah pemimpin bagi wanita). Pesan ini tidak mengindikasikan diktatoriat seorang laki-laki, melainkan memerintahkan pelaksanaan sebuah tanggung jawab kepada laki-laki. Seorang laki-laki bertanggung- jawab atas semua yang berada dalam tanggungjawabnya. Bila ia sudah menikah, maka ia bertanggungjawab memenuhi kebutuhan keluarganya. Oleh karena itu, bila ada seorang istri yang ke luar rumah untuk mencari nafkah dalam rangka memenuhi kebutuhan keluarga, maka perlu dipertanyakan, "Sejauhmana ikhtiar suaminya, dalam memenuhi kebutuhan keluarga?" Demikian pula bila seorang anak ke luar rumah untuk memenuhi kebutuhan keluarga, maka perlu dipertanyakan, "Sejauhmana ikhtiar ayahnya, dalam memenuhi kebutuhan keluarga?" Bila jawabannya adalah, "Ikhtiar suami/ayah belum maksimal!" , maka sesungguhnya laki-laki itu (suami/ayah itu) tergolong lak-laki yang dzalim. Ia telah melanggar QS.4:34, ia telah melalaikan tanggungjawabnya. Ia telah menyebabkan terjadinya eksploitasi istri/anak dalam keluarganya. Dengan demikian ia telah merusak tatanan masyarakat, karena gagal menata dan mengelola keluarganya, yang merupakan bagian dari masyarakat.

Friday, February 25, 2011

Susu FREE kat TESCO Penang!!


murah rejeki..murah rejeki....amin.....rejeki anak2...td sy ikut muliati ( my opismet ) beli dapo...bukan nk men msk2 kat opis tp dek esok ade sho
rt course....buat kuih talam, kuih suji dan seri muka...itu request cikgu yg nk ngajo esok....haishhh ape kena pulak cite susu dgn dapo????

yg penting ms sy cr bj murah2 tuk anak2 pakai belasah2...ade amoi comel ni promote susu...dia suh isi form and bg aku kotak susu 2 kotak sbb anak age 1-3....kalo 4thn keatas xdapek lah kan....

so aku dpt le susu itu...nnt kita test market ye nak......mana tau kot susu ini bley naikkan bdn korang.....heheh

crdt tu bumper wira special edition muliati sbb tempekkan kotak susu atas keta kamu...hehehe...


2 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

ala..kat ipoh takde ke? heheh
ZIZAN (RAJA LAWAK) SEMAKIN HOT!

EvisuKyme said...

hehehe...tu la...nxt month ade kat Jusco Queensbay....ha..isi form dpt lah susu...

Post a Comment